Jag erkänner

Jag erkänner inget för tillfället.

Kommentera!

För info, se rubriken.

Sverige borde sälja vapen åt alla!

På sistone har det riktats mycket kritik mot Sveriges regering och i synnerhet försvarsminister Sten Tolgfors, angående svensk inblandning i en saudiarabisk vapenfabrik.

Ärligt talat förstår jag inte problemet? Vi har ju en borgerlig regering, som har profilerat sig med att marknaden, och att tjäna så mycket pengar som möjligt, är det viktigaste. Svenska folket har uppenbarligen röstat på dem, så allmänheten bör alltså också vara inne på samma spår.
Kan man sträva efter att tjäna pengar på äldrevård så kan man väl lika gärna göra det med vapen? Det är inget att skämmas för, Sten Tolgfors borde istället hedras som den framgångsrika affärsman och entrepenör han är. Som ett neutralt land har Sverige stora möjligheter att sälja vapen till vem man vill, då vi inte är bundna av pakter och allianser. Vi kan alltså sälja vapen till båda sidor i en konflikt, utan att skämmas. Sverige borde utnyttja denna möjlighet att profilera sig som ett vapenland, och utnyttja den tekniska kunskap vi sedan gammalt har inom området. Man skulle kunna locka kunder med erbjudanden som "var tionde haubits på köpet" och "köp 3 JAS, betala för 2".

Att bara  sälja vapen till någon som inte kan tänkas använda dem är ju ungefär lika logiskt som att tuggumi bara skulle få säljas till tandlösa. Dessutom är ju Sveriges stärsta kund av vapen mig veterligen USA, så där faller logiken direkt. Dessutom är det diskriminering, vilket är förbjudet i Sverige, och manipulerande av den fria marknaden, vilket är oetiskt och hämmar ekonomin.

Nej för fan, det är dags att vara solidarisk med vår folkvalda regering och stödja svensk exportindustri!

RSS 2.0