Kärnvapen, bra för freden

Det har ju talats länge om huruvida Iran försöker utveckla kärnvapen, de själva hävdar att de inte gör det, alla andra hävdar att de gör det. Det är klart som fan de gör det. Frågan är snarare, varför skulle de inte göra det? Kanske inser Iran att det är deras enda chans att i det långa loppet undvika att bli invaderade av väst? Om jag fattar det, så lär Irans ledare också fatta det.

Nordkorea har fattat poängen för länge sedan. Man jävlas inte med någon som har kärnvapen. Då kan man ha vilken vansinnig, totalitär regim som helst och komma undan med det. Som en nordkoreansk militär ledare sa "USA attackerar aldrig ett land med kärnvapen". Nordkorea sträcker sig också till att hävda att Khadaffi åkte dit på att Libyen gått med på att avveckla sitt kärnvapenprogram, som  synes här i New York Times i våras.

http://www.nytimes.com/2011/03/25/world/asia/25korea.html


Det ligger säkert mycket i detta, även om USA och andra västländer förnekar det. Man kan ju ta kriget i Irak som ett exempel. Där invaderade man landet med den påstådda förekomsten av massförstörelsevapen som skäl. Men inte fan hittade man några sådana vapen, eftersom de förstås aldrig fanns där från början. När det gäller Iran så finns det starka indikationer på att kärnvapen håller på att utvecklas, så då borde väl det vara skäl nog att anfalla för länge sedan? Men nej, det törs man tydligen inte. Att väst ska  bojkotta Iransk olja är nog ganska meningslöst, då behovet av denna olja lär vara större än Irans behov av att sälja den.

Faktum är ju också att om det inte vore för kärnvapen, så skulle vi inte ha haft kalla kriget, då skulle vi ha haft ett tredje världskrig, förmodligen fler om det hade funnits några kvar att slåss efteråt. Om det är bra eller dåligt kan väl förmodligen diskuteras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0