Euro

De senaste dagarna har medierna återigen tagit upp Sveriges förhållande till euron, denna förhatliga konstruktion som är mindre värd än pengarna i Monopol, och betydligt mindre underhållande.

Nu vill uppenbarligen vår kära regering att vi ska ingå i något sorts samarbete runt euron, där även länder som tackat nej till euron får vara med. På det sättet ska man tydligen kunna kringgå det faktum att Svenska folket röstade nej till denna låtsasvaluta när de fick möjlighet. Om folket röstar fel så får man antingen se till att strunta i att göra något och låta resultatet av omröstningen rinna ut i sanden, som med kärnkraften, som fortfarande finns kvar efter mer än 30 år, dock något nedskuren, trots ett ja till nedmontering,eller köra över det och göra det som är bäst mot dess vilja, som när det gällde vilken sida av vägen man ska köra på. Över 82% röstade för fortsatt vänstertrafik. I fallet med euron försöker man nu göra som med trafikfrågan, där man några år senare avgjorde frågan internt i riksdagen för att få som statsmakten ville utan att åter blanda in det opålitliga folket. Det dröjer förmodligen några år till, men så småningom kommer vi förstås att byta valuta.

Har vi röstat nej till euron så vill vi väl banne mig inte ha euro!? Dessutom har ju inte precis euron och dess effekter gjort särskilt bra reklam för sig under senare år. Det heter inte drachmer-kris i Grekland och lire-kris i Italien.

Det blir förstås problem när man ska tvångsinföra en ny, gemensam valuta och ekonomisk politik i en brokig samling av nationer, som inte har mer gemensamt än att de råkar vara en del av samma kontinent. Det går inte att bara göra ett nytt USA av Europa, de började faktiskt från scratch. För övrigt är knappast USA någon bra förebild för varken ekonomi eller politik, men det är ju uppenbarligen dit EU, och inte minst Sverige är på väg.

Det kan ju också ifrågasättas vilken nytta en gemensam valuta egentligen har, för folk i allmänhet. Nuförtiden behöver vi ju inte gå till banken och växla pengar innan vi ska åka utomlands, det är bara att plocka ut pengar på plats med sitt bankkort, om man behöver kontanter alls. Och köper man något från utlandet via postorder eller på internet så sköts växlingen av valuta per automatik av bank eller betaltjänst.

Men det är klart, det är ju inte fråga om vad folk i allmänhet har nytta av, utan att underlätta för de multinationella bolagen, och politikerna som går i deras ledband. Det blir väl jobbigt för bankerna att föra över så stora belopp mellan valutorna, när bolagscheferna ska lösa ut sina fallskärmar. Men vafan, de använder väl inte Euro i söderhavet ändå?

Kommentarer
Postat av: Karpstryparn

Klart som faan att ett nej är ett nej! Men eurofascisterna accepterar uppenbarligen inte oliktänkande.

2012-01-23 @ 13:21:28
URL: http://www.karpstryparn.blogspot.com
Postat av: Lillamy

Jag hoppas verkligen att Sverige inte tar beslutet om att införa euron i Sverige istället för kronan. Man ser ju tydligt hur euron har förstört ekonomin i så många länder i Europa redan!

2012-02-28 @ 07:16:22
URL: http://www.valutaomvandlare.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0